24/7 SERVICE

053-4320606

Inspecties

Het doel van een inspectie is het controleren op de veiligheid van een elektrotechnische installatie. De eigenaar en/of gebruiker is verantwoordelijk voor de veiligheid van de installatiegebruikers. (o.a. medewerkers)
Er wordt gelet op (mogelijk) aanrakings- en brandgevaarlijke punten en de bedrijfszekerheid van de installatie. Door middel van inspecties kunnen dus problemen en onveilige situaties in uw installaties vroegtijdig ontdekt worden. Een ondeugdelijke elektrotechnische installatie is één van de meest voorkomende oorzaken van uitval en/of brand. U bent in de meeste gevallen wettelijk verplicht de elektrotechnische installatie te inspecteren en te onderhouden. Vaak zijn er aanvullende eisen gesteld door bijvoorbeeld een verzekeraar waaraan u moet voldoen.
Naast NEN1010 inspectie van nieuwe installaties kunnen wij ook bestaande installaties volgens de NEN3140 inspecteren. Een NEN1010 inspectie wordt eenmalig gedaan bij nieuw aangebrachte en/of fors aangepaste (gerenoveerde) elektrotechnische installaties en is verplicht volgens het Bouwbesluit.
Na de inspectie krijgt u een helder uitgewerkt rapport, waarop alle bevindingen staan vermeld.

Ook voor noodverlichtingsinspecties bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over noodverlichtingsdeskundigen die u kunnen voorzien van een gedegen advies volgens actuele regelgeving.

Neem contact met ons op

De expertises